Το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ) διοργανώνει μια εκδήλωση τιμής και  μνήμης για τον Κώστα Παναγόπουλο,

το Σάββατο, στις 11 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 18:00,

στην αίθουσα  Μηχανουργείο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.

Ο Κώστας Παναγόπουλος υπήρξε αυτός που οραματίστηκε τον μετασχηματισμό των εγκαταστάσεων της Γαλλικής Εταιρείας στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και εργάστηκε για το σκοπό αυτό συστηματικά, με τόλμη, επιμονή και υπομονή.   Υπήρξε αυτός που αποτέλεσε την «ψυχή» της προσπάθειας εκατοντάδων ανθρώπων για την υλοποίηση του στόχου και που διηύθυνε τα πρώτα κρίσιμα βήματα υλοποίησης, ο βασικός κρίκος σύνδεσης του ΕΜΠ με την λαυρεωτική κοινωνία. Έτσι, ο τίτλος του «πατέρα του ΤΠΠΛ», που του αποδόθηκε ατύπως εν ζωή, χαρακτηρίζει την συμβολή του και δικαιολογεί την τιμή που του οφείλουμε.

Ο Κώστας Παναγόπουλος ήταν ο άνθρωπος των μεγάλων οραμάτων, αλλά και ο οικείος άνθρωπος – στήριγμα σε όποιον είχε ανάγκη. Ήξερε να σκέφτεται, να δημιουργεί, να εμπνέει. Ήξερε να ρισκάρει, να καινοτομεί, να αναπτύσσει δεσμούς, να ζει. Είχε μια πλούσια  επαγγελματική, ακαδημαϊκή, κοινωνική πορεία, μια ζωή γεμάτη.

Άνθρωποι που οι ζωές τους διασταυρώθηκαν με αυτήν του Κώστα Παναγόπουλου, θα ανακαλέσουν στην εκδήλωση μνήμες και στιγμιότυπα της κοινής τους πορείας.

*Σημειώνεται πως θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας: περιορισμένο πλήθος ανθρώπων και αποστάσεις, μάσκες, είσοδος σε εμβολιασμένους.