Το Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου είναι ένας ελκυστικός προορισμός για πολλαπλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μουσικές συναυλίες και επιστημονικές/καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συνέδρια, σεμινάρια, διαλέξεις, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα λαμβάνουν χώρα στις συνεδριακές και εκθεσιακές αίθουσες του και τους ιδιαίτερους ανοιχτούς χώρους του, κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων λειτουργίας του.
Η ιστορία της περιοχής, ο πλούτος των μνημείων της και η σημαντική βιομηχανική παράδοση αποτελούν βασικούς παράγοντες προσέλκυσης επισκεπτών. Παράλληλα, η μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας και η εύκολη πρόσβαση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενισχύουν την ελκυστικότητά του για τη φιλοξενία συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων.
Οι πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Τ.Π.Π.Λ. είναι περίπου 1280 τ.μ., διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό και προσφέρουν πλήρη υποστήριξη για την άρτια διοργάνωση εκδηλώσεων κύρους. Το Τ.Π.Π.Λ. διαθέτει, επίσης, υπαίθριο θέατρο 700 - 1200 θέσεων, εκτεταμένους κήπους που προσφέρονται για εκδηλώσεις, καθώς και parking.

 

Η αίθουσα του Φαρμακείου βρίσκεται σε ένα πέτρινο κτίριο, με ξύλινη στέγη και κεραμοσκεπή βυζαντινού τύπου χωρίς εσωτερικά χωρίσματα. Είναι πλήρως εξοπλισμένη με οθόνη προβολών 4×4, video projector και ηχητική εγκατάσταση. Ιδανικός χώρος διαλέξεων, workshop και συναντήσεων έως 80 ατόμων. Η αίθουσα έχει επιφάνεια 110 τ.μ. και δυναμικότητα 80 ατόμων σε διάταξη “theater style”.

 

 

Η αίθουσα του Μηχανουργείου, με επιφάνεια 500 τ.μ. (χωρητικότητα 600 ατόμων σε διάταξη “theater style”), βρίσκεται σε ένα μονώροφο λιθόκτιστο κτήριο. Τόσο η αρχιτεκτονική και τα υλικά του κτιρίου όσο και τα διατηρημένα ιστορικά μηχανήματα στη βόρεια πλευρά της, δημιουργούν ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό σκηνικό για καλλιτεχνικές αλλά και κάθε είδους εκδηλώσεις.

 

Η αίθουσα της Αποθήκης Επίπλευσης, με επιφάνεια 680τ.μ. (χωρητικότητα 400 ατόμων) βρίσκεται σε ένα ισόγειο λιθόκτιστο κτήριο με βιομηχανικό δάπεδο. Η έντονα επικλινής στέγη με την ενδιαφέρουσα ξύλινη κατασκευή στο εσωτερικό, δημιουργούν μια επιβλητική αλλά και ζεστή ατμόσφαιρα για τη φιλοξενία ποικίλου είδους εκδηλώσεων (καλλιτεχνικές, επιστημονικές, εταιρικές, κοινωνικές).

 

 

Το Αμφιθέατρο αποτελεί ένα μοναδικό χώρο για τη διοργάνωση υπαίθριων εκδηλώσεων. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την αίθουσα της Αποθήκης Επίπλευσης και έχει θέα σχεδόν το σύνολο του βιομηχανικού συγκροτήματος, δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό σκηνικό. Το αμφιθέατρο έχει χωρητικότητα 600-650 θέσεων στις κερκίδες και η περιοχή της ορχήστρας, εμβαδού 950τ.μ., διαθέτει πολύ άνετο σκηνικό χώρο όπου μπορούν να προστεθούν τουλάχιστον 200 θέσεις καθήμενων.

   


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις