Αύριο, πρώτη μέρα του φθινοπώρου, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, 7μ.μ., εγκαινιάζεται στην Αποθήκη Επίπλευσης του ΤΠΠΛ, όπου και θα φιλοξενηθεί για 10 ημέρες (έως τις 10 Σεπτεμβρίου και ώρες 17:30-22:00) η καλλιτεχνική ομαδική έκθεση με τίτλο «Λαυρεωτική Γη, ο απόηχος μιας μακρινής εποχής» (“The Land of Lavreotiki, the echo of a distant time”). Τα έργα που την συνθέτουν, αποτελούν τα προϊόντα μιας πολύμηνης διαδικασίας έρευνας και πειραματισμού των δώδεκα καλλιτεχνών  που συναπαρτίζουν την ομάδα, του Lavreotiki art project, εμπνεύστρια και βασική διοργανώτρια του οποίου είναι η εικαστικός Αμαλία Χαρικιοπούλου.

Το ΤΠΠΛ από την πρώτη επαφή του με την κ. Χαρικιοπούλου αγκάλιασε την ιδέα του έργου, αναγνωρίζοντας σε αυτήν κοινούς στόχους και δράσεις, καθώς αυτό προτάσσει την επιστροφή στο τόσο πυκνό Λαυρεωτικό τοπίο, φυσικό και πολιτισμικό, προτείνοντας νέα σημεία θέασης, ανάγνωσης και ερμηνείας του. Η καλλιτεχνική προσέγγιση, η καινοτομία, η πρωτοβουλία και ταυτόχρονα η ομαδικότητα για τον κοινό σκοπό, η φρέσκια ματιά των νέων δημιουργών, ήταν τα στοιχεία που έκαναν το ΤΠΠΛ συμμέτοχο της διαδικασίας αυτής με τη διάθεση των πόρων του, υλικών και άυλων.

Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τα αποτελέσματα αυτού του έργου, ήδη στα εγκαίνια της έκθεσης.

Η παραχώρηση των εκθεσιακών χώρων καθώς και η συμμετοχή του προσωπικού του για τις ανάγκες των δράσεων του LAVREOTIKI ART PROJECT από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου γίνεται ως μέρος του έργου RESTART στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe Programme (CREA) [CREA-CULT-2022-COOP-1 No 101100051]