Ο Constantin Scourlis και η Teresa Baumgartner στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

 

Μια εντυπωσιακή συναυλία έδωσε στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο μουσικός Constantin Scourlis και η εικαστικός Teresa Baumgartner, υπό τη διοργάνωση της  Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ως κατακλείδα της δεύτερης περιόδου της καλλιτεχνικής δράσης STAGES A/LIVE. H πρωτοβουλία αυτή είναι γέννημα της πανδημίας και του πρώτου lockdown, ως προσπάθεια στήριξης των τότε αποκλεισμένων από το κοινό καλλιτεχνών, και συνεχίζεται ακόμη. Χαρακτηριστικό της είναι  το στήσιμο μιας πλήρους ζωντανής οπτικοακουστικής συναυλίας, ενός πλούσιου live, μόνο που κινηματογραφείται και διαχέεται στη συνέχεια μέσω διαδικτύου.

Η δική μας παράσταση των  Constantin Scourlis  και Teresa Baumgartner πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό Ηλεκτρικό Σταθμό του Πάρκου, όπου ο χώρος έβαλε τη δική του αποφασιστική συνιστώσα στο μυσταγωγικό αποτέλεσμα. Το μουσικό ιδίωμα του έργου του Scourlis αντλεί, σύμφωνα με τον ίδιο, από είδη όπως το μπαρόκ και η μεσαιωνική μουσική, τζαζ, noise, techno, modern classical, με μια ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική σκηνή της Ισλανδίας, παράγοντας μια μουσική γεμάτη ένταση, στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας. Όσο για την εικαστική  παρέμβαση, το trailer (https://www.youtube.com/watch?v=6DXB38Cvuks) μιλά από μόνο του.

Η συναυλία-παράσταση έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 21:00, από το κανάλι της Στέγης, μέσω Youtube. Mπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη εδώ: https://www.onassis.org/el/news/stages-alive-presents-constantine-skourlis-at-lavrion-technological-and-cultural-park