ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ελληνικό ICOMOS σας προσκαλεί στη διεθνή επιστημονική συνάντηση με τίτλο «To αξιακό πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης χώρων και μνημείων εξόρυξης στην αρχαιότητα. Παρούσες χρήσεις, μελλοντικές συνέργειες», την οποία διοργανώνει σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ.

Η εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών που φέτος είναι αφιερωμένη στο αγροτικό τοπίο (rural landscape) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η παρουσίαση του θέματος διαρθρώνεται σε στρογγυλές τράπεζες με θεματικές ενότητες που αφορούν σε αρχαίους τόπους εξόρυξης σε ολόκληρη της Ελλάδα, στις σύγχρονες θεωρήσεις και χρήσεις τους, καθώς και στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας και διαχείρισής τους. Ταυτόχρονα οι σημερινές παραγωγικές δυνάμεις καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα ανταλλάξουν απόψεις γύρω από θέματα συνεργειών και αειφόρου ανάπτυξης.

Η επιστημονική συνάντηση θα διεξαχθεί στις 29-30 Νοεμβρίου 2019. Οι εργασίες της πρώτης μέρας θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα) και της δεύτερης στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).

Θα είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να παραστείτε στην επιστημονική συνάντηση.

Εκ μέρους του Ελληνικού ICOMOS

Δρ Α. Νακάσης Δρ Ε. Κόρκα

Πρόεδρος Υπεύθυνη για Διεθνή Θέματα